Aardwarmte

Aardwarmte

Verduurzamen stadsverwarming met aardwarmte

In de komende 20 jaar komt er in Nieuwegein een andere warmtevoorziening waarbij we geen aardgas gebruiken. Dat is onderdeel van een landelijke afspraak: heel Nederland stapt op termijn over op schone energie voor onze huidige en toekomstige generaties. Dit is tegelijkertijd ook een grote verandering voor iedereen, en doen we in kleine stappen. Of u nou op gas kookt en een cv-ketel heeft, of aangesloten bent op de stadsverwarming, en of u nou een koop- of een huurwoning heeft. We bekijken hoe, en in welke volgorde, buurten in Nieuwegein van het aardgas af gaan. En wat per buurt de alternatieven zijn.
Van de woningen in Nieuwegein is 51% aangesloten op stadsverwarming van Eneco. Ook Eneco heeft de ambitie om 100% duurzame warmte te bieden in 2040. Daarvoor zijn nu twee projecten in voorbereiding. Eén van de mogelijke alternatieven voor aardgas die nu onderzocht worden is aardwarmte (geothermie). Warmtebron Utrecht, een consortium van onderzoeksinstituten en bedrijven, voert dit onderzoek uit.
 
Op deze website vindt u meer informatie over het (besluitvormings-)proces voor het onderzoek naar aardwarmte. Ook vindt u infromatie over de laatste ontwikkelingen en veel gestelde vragen.
 
Binnen het streven naar verduurzaming van Eneco past ook het plaatsen van een warmtebuffer. Eneco wil een warmtebuffer plaatsen bij de WOS-locatie aan de Symphonielaan (warmte overdracht station) in Nieuwegein-Noord. Het doel hiervan is pieken in de warmtevraag (bijvoorbeeld ‘s ochtends als iedereen de verwarming aanzet) op te vangen en zo op de korte termijn gas te besparen en CO2-uitstoot te verminderen. U vindt meer informatie op de website van www.eneco.nl/warmtebuffernieuwegein.

Cookie-instellingen