Buurtaanpak Schansen-Zuid

Betere Buurten Schansen-Zuid

Samen werken we aan de vernieuwing van Schansen-Zuid. We hebben heel veel bewoners gesproken en zijn een paar keer teruggegaan met ontwerpvoorstellen. Hierop hebben we veel reacties gehad. Nu is het ontwerp voor de buurt definitief. Het is tijd voor de uitvoering. Daar hoort ook veel reken- en tekenwerk bij, dus het duurt even voordat er echt gewerkt wordt in de buurt. Ondertussen werken we samen met verschillende bewoners wel gewoon door aan initiatieven in de buurt, zoals activiteiten en het aanleggen van een gezellig pleintje.

Dit is het voorlopig ontwerp voor de buurt (dit heet voorlopig ontwerp, omdat er bij het maken van de technische tekeningen soms nog kleine dingen aangepast worden in overleg met de ontwerpers):

Voorlopig ontwerp Schansen-Zuid (september 2020)

Als we nieuws hebben over Betere Buurten dan sturen we een buurtbericht. U kunt ook op de hoogte blijven via de digitale nieuwsbrief. Stuur daarvoor een e-mailtje naar schansenzuid@nieuwegein.nl

Video's

Ontwerper Sanne Beerlage, projectleider Annemarij Swart en wethouder Jan Kuiper maakten deze video's met uitleg over onderdelen in het ontwerp. 

Betere Buurten Schansen-Zuid

40 jaar nadat de eerste huizen in Schansen-Zuid zijn opgeleverd is de buurt aan vernieuwing toe. De gemeente Nieuwegein wil de buurt graag duurzaam opknappen, zodat u er ook in de toekomst prettig woont. Hiervoor kijkt de gemeente samen met bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties wat er nodig is om de openbare ruimte van Schansen-Zuid leefbaarder te maken. Het gaat hierbij om het groen, de speelplekken, afvalinzameling, de paden, straten en de verlichting.

Schansen-Zuid ligt in de wijk Fokkesteeg. Het is het zuidelijke deel van de buurt Schansen,  met de straten (in alfabetische volgorde):

Abstederschans, Glanerschans, Hattemerschans, Holterschans, Laarderschans, Lemsterschans, Leidseschans, Leusderschans, Lierseschans, Mokerschans, Ommerschans, Orveltedek, Velperschans, Vledderschans en Zaanseschans

Cookie-instellingen