Buurtaanpak Schansen-Zuid

Buurtaanpak Schansen-Zuid

Vanwege het Coronavirus is de grofvuilactie van 21 zaterdag 21 maart uitgesteld. Ook de posteractie 'Schansen Schoon' gaat niet door.

40 jaar nadat de eerste huizen in Schansen-Zuid zijn opgeleverd is de buurt aan vernieuwing toe. De gemeente Nieuwegein wil de buurt graag duurzaam opknappen, zodat u er ook in de toekomst prettig woont. Hiervoor kijkt de gemeente samen met bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties wat er nodig is om de openbare ruimte van Schansen-Zuid leefbaarder te maken. Het gaat hierbij om het groen, de speelplekken, afvalinzameling, de paden, straten en de verlichting.

Wij zijn benieuwd naar uw ideeën voor een Betere Buurt. Met deze digitale tool kunt u op de kaart aangeven wat u graag verandert. Link kaart

Schansen-Zuid ligt in de wijk Fokkesteeg. Het is het zuidelijke deel van de buurt Schansen,  met de straten (in alfabetische volgorde):

Abstederschans, Glanerschans, Hattemerschans, Holterschans, Laarderschans, Lemsterschans, Leidseschans, Leusderschans, Lierseschans, Mokerschans, Ommerschans, Orveltedek, Velperschans, Vledderschans en Zaanseschans

Cookie settings