Schansen-Noord

Buurtaanpak Schansen-Noord

Waarom deze vernieuwing?

De Schansen-Noord in de wijk Fokkesteeg is de vierde buurt in Nieuwegein die de gemeente wil opknappen. De eerste woningen werden bijna 40 jaar geleden opgeleverd en de wijk is dan ook toe aan vernieuwing. De gemeente Nieuwegein is haar buurten duurzaam aan het vernieuwen zodat bewoners ook in de toekomst prettig in hun buurt kunnen wonen. Daarvoor kijkt de gemeente komend jaar samen met bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties wat er nodig is om de openbare ruimte van Schansen-Noord leefbaarder te maken. Het gaat daarbij om het groen, de speelplekken, afvalinzameling, de paden, straten en de verlichting.

 

Zaterdag 12 januari start om 14.00 uur het buurtevent in La Caza in Schansen-Noord. Alle inwoners en buurtbetrokkenen zijn van harte welkom bij de opening van de Buurtkamer. Ook willen we samen met u vooruitkijken naar 2019 en u inspireren om samen met de gemeente de buurt te verbeteren.

De middag begint om 14.00 uur in wijkcentrum La CaZa, Hoornseschans 101 in Nieuwegein en duurt tot 17.00 uur. Wat is er tijdens het buurtevent te doen?

 • De gemeente geeft een toelichting op de kansenkaart en laat de eerste schetsontwerpen zien van de vernieuwde inrichting.

 • Bewoners en buurtbetrokkenen kunnen aangeven welke eerste zichtbare verbeteringen de gemeente met de buurt kan aanpakken.

 • Leerlingen uit groep 8 van basisschool De Schouw vertellen over hun plannen voor betere speelplaatsen voor de school en de buurt.

 • U kunt filmpjes kijken van projecten waarbij inwoners met elkaar kunst voor de buurt hebben gemaakt.

 • Er is een inspiratiehoek waar inwoners uit Schansen-Noord en inwoners uit andere Betere Buurten vertellen over hun aanpak voor een ontmoetingstuin en hun ideeën om samen de buurt groener en mooier te maken. 

 • Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar zijn er leuke activiteiten.

  Programma

  14:00 uur – Inloop met warme chocomel

  14:15 uur –  Welkom en toelichting middag

  14:20 uur – Opening van de Buurtkamer door wethouder Jan Kuiper 

  14:30 uur – Inloop informatiestands

  16:15 uur – Borrel en hapjes

  17:00 uur – Sluiting

   

 

Komt u ook?

Meld u dan aan door een e-mail te sturen naar schansennoord@nieuwegein.nl en geef  daarin aan met hoeveel personen u komt. We willen graag weten hoeveel mensen aanwezig zijn zodat we de middag goed kunnen voorbereiden.