Woningbouw aan de Doorslagzone
Woningbouw aan de Doorslagzone

Voorlopig Ontwerp Doorslagzone

Verdeeld over vier goed bereikbare gebouwen komen hier in totaal 452 woningen en twee plekken voor cafés of restaurants, met veel ruimte voor groen op binnen- en daktuinen. De Doorslagzone vormt een entree naar City en maakt deze kant van de binnenstad van Nieuwegein af. Daarom bieden de plannen voor de Doorslagzone, met brede trappen, goede routes tussen Cityplaza en het voet- en fietspad langs het water.

Het Voorlopig Ontwerp (VO) gaat, naast koopwoningen en vrije sector-huurwoningen, ook uit van 145 middenhuur en 94 sociale huurwoningen. Het terrein wordt doorkruist door looproutes en krijgt ook groen op straat. Toekomstige bewoners kunnen hun auto parkeren in een nieuwe parkeergarage onder het project en een nog te bouwen parkeergarage bij het Sint Antoniusziekenhuis. Ook komen er 27 opstelplekken voor elektrische deelauto’s in de Theater-parkeergarage.

Ontwikkelcombinatie Koopmans TBI / NEOO heeft een presentatiefilmpje gemaakt om u te informeren over de woningbouwplannen in de Doorslagzone. Dat vindt u hieronder.

Virtuele wandeling

Stijn Kaiser van Kaiser VR heeft een animatie gemaakt, waarin u een wandeling maakt door het gebied. Een leuke manier om kennis te maken met de toekomstige Doorslagzone volgens het VO! De hier getoonde beelden vormen een impressie van het gebied, dus het Definitieve Ontwerp kan afwijken. Daarom kunnen er geen rechten aan de hier getoonde beelden worden ontleend.

Kunt u het filmpje niet zien? Bekijk de animatie dan hier op YouTube

Reageren?

Reageren op de plannen kan via het formulier onder de knop “Meedoen”.

Cookie-instellingen