Nieuwegein Maakt Het! tijdens de Week van het Ambacht

Marie Schras 11-10-2017 3297 keer bekeken 0 reacties

Nieuwegein Maakt Het! is een samenwerkingsverband tussen ROC Midden Nederland, Anna van Rijn College Nieuwegeinse ondernemers en de gemeente Nieuwegein. Elk jaar gaan tijdens de Week van het Ambacht studenten op bezoek bij bedrijven om zich op hun toekomst voor te bereiden.

Op dinsdag 3 oktober vond de startbijeenkomst plaats bij Vlietjonge Staalhandel en op vrijdag 6 oktober presenteerden de studenten hun bevindingen.  We willen graag de deelnemende bedrijven bedanken:

Dental international, Engie, Jansen Medicars, Odontos, Pitpoint, Rockwell Collins, Van Straten Medical, Verstegen grijpers, Vlietjonge Staalhandel

Samen met werknemers van Vlietjonge, ondernemers en studenten openen wethouder Johan Gadella en directeur Arthur Janssen de week onder het genot van koffie uit de kar van Coffee Babes. Vlietjonge neemt binnenkort haar 100e werknemer aan, iets om trots op te zijn vindt Gadella. Na het doorknippen van het lintje van de nieuwe snijmachine is het tijd voor de rondleiding. Janssen vindt het mooi om een zo snel groeiend bedrijf aan de nieuwe generatie te kunnen laten zien. Volgens een student is de rondleiding bij Vlietjonge "sowieso veel beter dan in de klas zitten". De mentor van de studenten is het hiermee eens: "Het is goed voor ze om te ontdekken wat ze leuk vinden door de bedrijven te zien!". Na de rondleiding door het enorme gebouw lijken een aantal studenten echt onder de indruk. Wellicht loopt hier een student rond in april, wanneer ze vanuit de opleiding stage gaan lopen. Ook Jaap van Straten, oprichter van Van Straten Medical, vindt het een beleving. "Zelf werken we ook met staal, maar dat is wel van een ander formaat. Ik vind het goed dat de studenten zich oriënteren op de verdere carrière. Ik ben zelf iets totaal anders gaan doen, dan waar ik voor heb gestudeerd", aldus Van Straten. Om 11 uur worden er rondleidingen gegeven bij Verstegen Grijpers en Jansen Medicars. De docent van het ROC legt de relevantie aan de studenten uit: "Wat je nu in de praktijk ziet ga je straks allemaal leren!". En dat blijkt, want bij Jansen Medicars werken (ex)studenten van het ROC.

Jansen Medicars

Om 13 uur is Van Straten Medical aan de beurt, leverancier van chirurgische, OK en CSA producten. Gelijktijdig gaat een groep leerlingen naar PitPoint, leverancier van schone en duurzame brandstoffen. Bij PitPoint krijgen studenten een lunch aangeboden, gevolgd door een workshop presentatie en rondleiding door Job Geuverink en Paul Prinssen. Er worden over en weer veel kritische vragen gesteld over het belang van duurzaamheid. Sommige studenten zijn thuis al bezig met duurzaamheid door minder vlees te eten en afval te scheiden. De studenten worden door Job en Paul meegenomen in de complexiteit van het vraagstuk mobiliteit en milieu en de werkzaamheden van PitPoint. 

Studenten bij PitPoint

En ook op donderdag worden er weer bezoeken gebracht aan bedrijven. Studenten van het Anna van Rijn College gaan naar Dental International, Engie, Jansen Medicars en Ondontos. Op vrijdag 6 oktober geven de enthousiaste studenten presentaties over wat zij hebben geleerd bij de bedrijven. Al met al was het een leerzame week met veel verschillende indrukken. Op naar volgend jaar!

Studenten bij Vlietjonge Staalhandel

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Cookie-instellingen