Nieuwegein op de kaart

Theater DE KOM kleurt 20 juli rood

Marie Schras 19-07-2018 587 keer bekeken 0 reacties

Special Olympics bestaat deze week 50 jaar. De organisatie vraagt aandacht voor samen sporten door mensen met en zonder beperking.

In het kader daarvan worden wereldwijd iconische gebouwen rood verlicht. Londen Eye, Niagara watervallen, de Bosporus brug, het Olympisch stadion Amsterdam, De Dom van Utrecht en in Nieuwegein: DE KOM, stadstheater en kunstencentrum. Op vrijdagavond 20 juli kleurt DE KOM rood.

Meer dan 170 gebouwen wereldwijd
Met Light up the world for inclusion zetten meer dan 170 gebouwen of bekende herkenningspunten wereldwijd de rode spots aan voor inclusief sporten en bewegen. Ambitie is om belemmeringen vanwege leeftijd, fysieke of mentale gezondheid, etnische achtergrond of sociale positie weg te nemen. ‘DE KOM is er voor iedereen die zijn of haar dromen waar wil maken. Daarom steunen wij Special Olympics en licht ons gebouw op 20 juli rood op’, aldus directeur Ariane Kop.

Iedereen sport mee
In Nieuwegein is Speciallympics het sport- en beweegprogramma voor mensen die het lastig vinden om aan te haken bij het reguliere sportaanbod. In samenwerking met Nieuwegeinse partners organiseert SportID diverse activiteiten en evenementen, zoals van 1 tot en met 5 augustus het internationale rolstoelbasketbaltoernooi in sport- en evenementencomplex Merwestein. Daarnaast is er onder andere wekelijks G-voetbal, G-tennis, tafeltennis en zwemmen voor mensen die een beperking ondervinden. ‘We zetten ons maximaal in voor laagdrempelige toegang tot sport. Iedereen in Nieuwegein die wil sporten, moet kunnen sporten. Het opvallende gebouw van DE KOM leent zich ervoor om voor dit bijzondere doel in de schijnwerpers te zetten’, aldus wethouder John van Engelen van o.a. sport, cultuur en evenementen. De buurtsportcoaches van SportID organiseren sportactiviteiten en evenementen in samenwerking met sportverenigingen en –aanbieders, kinderopvang, onderwijs, welzijnsorganisaties en zorgaanbieders. 

Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 170 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Naast de vele gezondheidsvoordelen geeft Special Olympics de sporters een kans om te stralen op een podium. Een podium die hen meer zelfrespect en zelfvertrouwen geeft.

 

0  reacties