Nieuwegein op de kaart

Het woord is aan: Rachel van Griensven

Marie Schras 25-04-2017 1183 keer bekeken 3 reacties

‘Nieuwegein is een leuke stad geworden’. ‘Combineer het met winkelen of het theater en je bindt mensen aan deze stad’.

Toen Rachel jaren geleden uit Nieuwegein vertrok, dacht ze dat ze hier niet weer zou komen wonen. ‘Dat was nog in de tijd van het oude CityPlaza, van de wat verlopen binnenstad en van het gebrek aan horeca. Maar toen ik hier vier jaar geleden een fijne woning in de wijk Merwestein kon krijgen, heb ik toch ja gezegd. Want de stad was toen al erg in zijn voordeel veranderd: de nieuwe binnenstad, winkels, restaurants, sportscholen, goede voorzieningen en bereikbaarheid. Maar er zijn nu ook meer evenementen zoals muziekconcerten, het Foodfestival, de Kerstmarkt. Daar komen mensen op af. Het bruist meer. Nieuwegein is gewoon een leuke stad geworden.’ Rachel was één van de jongeren die aanwezig was op de ontmoetingsbijeenkomst over ’Nieuwegein op de kaart’ in Linielanding. ‘Ik vond de ideeënuitwisseling heel inspirerend. Mooi project. ’

Poolhall

Voor jongeren zou er nog wel wat meer mogen komen, vindt Rachel. ‘Jongeren die uit willen, gaan nu naar Utrecht of IJsselstein. Dat moet je in Nieuwegein niet na proberen te doen, maar je zou bijvoorbeeld wel een poolhall of zoiets kunnen beginnen. Daar kun je je als stad mee profileren. En houd festivals en popconcerten op dagen waarop iedereen vrij is, zoals Koningsdag of Bevrijdingsdag, dan heb je een veel groter bereik. Ik zou er ook voor zijn die festivals in een park te houden of op een groot grasveld. Dat is nog sfeervoller en ontspannener dan in de binnenstad.’

Rondvaartboot

Maar Rachel heeft wel meer ideeën. ‘Zet je openbare kunstwerken die aan de waterkant staan mooi in het licht en vaar er langs met een rondvaartboot waarop je ook wat kunt eten of drinken. Combineer het met winkelen of het theater en je bindt mensen aan deze stad. Je moet in ieder geval alle evenementen en activiteiten bundelen. Op de facebookpagina van het Fletcher-hotel waar ik werk, heb ik dat gedaan. Als hotel hebben we er belang bij dat Nieuwegein een fijne stad blijft waar veel gebeurt. Maar ook als persoon hecht ik daar veel waarde aan. Daarom ben ik heel blij met dit citymarketingproject. Ik hoop dat het een succes wordt. Aan mij zal het niet liggen.’

3  reacties

Beata en Jacek buurtjes vsn Rachel 26-04-17 om 11:45

Wat leuk Rachel. Wij zijn er helemaal mee eens. Wij vinden ook dat er een uitgaangspunt i Nieuwegein moet komen. Zeker voor jongeren. Vroeger was er Big daddy's het enige plek waar je kon komen dansen lekker eten en ook nog ens biljarten. Tegenwoordig moet of naar Utrecht of naar een ander stad.
Nie t dat wij nu nog heel veel uitgaan, maar het zal wel leuk zijn als er een plek dichterbij is waar je leuk uit kan gaan.

Anoniem 26-04-17 om 18:37

Já goed gezegd! Alleen uitgaan gelegenheid in Nieuwegein zal juist wel leuk zijn voor jongeren ook als je aan de jongeren zelf vraagt meeste willen ook hier uit kunnen gaan gezellig dansen. Of weer buurthuizen voor jongeren zoals vroeger. Nieuwegein is een goede fijne plek voor volwassen maar Gemeente Nieuwegein mag nog wel meer doen voor jongeren vind ik. Je bent goed bezig ????

Anoniem 01-05-17 om 10:02

Ik haak aan op Big Daddy’s! Toen Big Daddy’s er was ben ik zeer regelmatig hier naartoe geweest. Inderdaad omdat dit de enige plek was waar je dichtbij huis naar toe kon voor het drinken van een borrel. Tegenwoordig mis ik het niet zo meer maar kan mij voorstellen dat jongeren een vergelijkbare plek in Nieuwegein zoeken.
Helemaal mee eens Rachel dat CityPlaza erop vooruit gegaan is. Ik ben er van overtuigd dat de bewoners van Nieuwegein veel meer naar het eigen winkelcentrum gaan en minder snel de tram naar Utrecht pakken. CityPlaza heeft heel veel te bieden! Super leuk!