Nieuwegein op de kaart

Mijn stad Nieuwegein op RTV Utrecht

Marie Schras 13-09-2017 3690 keer bekeken 0 reacties

Nieuwegein is vanaf 16 september in een driedelige serie ‘Mijn stad Nieuwegein ‘ op RTV Utrecht te zien. De 12 -jarige Esmee Koene neemt presentator Margreet van Gils mee op ontdekkingstocht door Nieuwegein.

Mooie verhalen van mensen uit Nieuwegein worden afgewisseld met prachtige opnames en verhalen over het ontstaan van Nieuwegein en de bijzondere en historisch waardevolle plekken van onze stad. De serie laat ook beelden zien van het begin van de bouw van de stad Nieuwegein, nu al bijna 50 jaar geleden. Drie zaterdagen (16, 23 en 30 september) start de uitzending vanaf 7.10 uur en is dan elk uur tot 7.00 uur maandagochtend te zien. Het programma is na afloop te zien op: http://www.rtvutrecht.nl/gemist/.

 

Veel inwoners van Nieuwegein kennen hun moderne stad, maar deze serie geeft veel extra informatie waardoor je de bijzondere en waardevolle plekken beter leert zien en begrijpen. Het geeft inzicht waarom we trots zijn op onze stad. De serie nodigt de kijker uit, want onze stad is het waard om te bezoeken,’ aldus wethouder Martijn Stekelenburg van Cultuur.

 

Info ook op scholen
De opnames waaruit de serie is gemaakt, vormen ook de basis voor een educatiepakket dat op de scholen in Nieuwegein gebruikt gaat worden. Hiermee wordt het verhaal achter het ontstaan van de dorpen Jutphaas en Vreeswijk en natuurlijk het Nieuwegein van nu, inzichtelijk gemaakt.

 

Samenwerkende partijen
Vanuit de drie samenwerkende musea in Nieuwegein, Museum Warsenhoeck, Het Vreeswijks museum en de Museumwerf Vreeswijk,  is met RTV Utrecht en het Utrechts Archief samengewerkt om de serie ‘Mijn stad Nieuwegein’ de komende weken met trots  te presenteren.

 

De serie wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Lionsclub Nieuwegein en door de extra bijdragen van het K.F. Heinfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de gemeente Nieuwegein.

 

0  reacties

Cookie-instellingen