Ontwerpbestemmingsplan Binnenstad (City)De volgende stap voor City

Vragen en contact

Heb je een vraag over het Ontwerpbestemmingsplan Binnenstad (City) Nieuwegein of het Omgevingskwaliteitsplan? Kijk dan bij onderstaande veelgestelde vragen, of stel een vraag via het vragenformulier.

Klik hieronder om naar het vragenformulier te gaan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om je vraag te beantwoorden. 

  Vragenformulier  

Nee. Het (ontwerp)bestemmingsplan geeft alleen aan tot welke bouwhoogtes en bouwmassa's plannen mogen gaan, en geeft aan welke functies de gebouwen moeten hebben en waar de ontwerpen aan moeten voldoen. Ontwikkelaars mogen vervolgens voorstellen indienen. Zodra er concrete bouwplannen zijn, laten we dat weten en beginnen ook daar officiele inspraakprocedures voor. 

Dat hoeft niet zo te zijn. Er zijn voor de locaties in het Ontwerpbestemmingsplan nog geen concrete bouwplannen of ontwerpen. De in het Ontwerpbestemmingsplan genoemde hoogtes zijn de maximale bouwmassa's: De gebouwen in de bouwplannen van ontwikkelaars mogen maximaal tot deze hoogtes komen, dus dat betekent niet per sè dat er ook zo hoog gebouwd gaat worden. Dat is aan de ontwikkelaars. 

Nee, de bestemmingsplannen voor deze locaties zijn al eerder vastgesteld omdat de werkzaamheden hier al in 2020 moesten starten. Het Ontwerpbestemmingsplan gaat alleen over de vijf locaties die hier worden genoemd

Het Ontwerpbestemmingsplan Binnenstad (City) Nieuwegein en het Omgevingskwaliteitsplan liggen van 5 november tot en met 16 december online en op het Stadshuis ter inzage. 

Het Ontwerpbestemmingsplan Binnenstad (City) Nieuwegein en het Omgevingskwaliteitsplan liggen van 5 november tot en met 16 december online en op het Stadshuis ter inzage. 

Cookie-instellingen